середу, 16 січня 2019 р.

В очікуванні різдвяного дива

Доброго дня всім, хто завітав!

Що може бути прекраснішим за очікування дива та свята? Коли відчиняєш двері і потрапляєш в залиту світлом кімнату, де в центрі стоїть розкішна різдвяна ялинка, що мерехтить сотнями вогників. На ялинці - пряники, цукерки, золоті горіхи, а під нею - омріяні подарунки. Повітря наповнене ароматом хвої, запалених свічок та мандаринів...

Саме про це одна з моїх давніх робіт, яку я хочу сьогодні показати. Цій вишивці близько 20 років, якщо бути точною, то 18. Я пам'ятаю, що вишивала її, коли закінчувала університет. Як раз під час зимових канікул я працювала над дипломною роботою, та вишивала дівчинку в рожевій сукні...Ось такі спогади раптово виринули з пам'яті. Все таки недарма кажуть, що під час вишивання ми зашиваємо в роботу свої почуття, емоції, думки. 

Треба сказати, що робота була досить складною. В той час продавались такі кольорові схеми, по яким практично неможливо було вишивати. Можливо там і були вказані номери ниток, але кольори складно було ідентифікувати - вони майже не відрізнялись. Тобто це була просто гарна картинка розбита на клітинки, і вишивай, як хочеш. Але мені дуже сподобався цей сюжет, пам'ятаю, як підбирала ниточки та із задоволенням вишивала.



Бажаю всім гарного настрою та натхнення! 

Немає коментарів:

Дописати коментар